Thursday, March 10, 2016

Cotton candy dreamSometimes, the best ideas come in my dreams and I dreamed about an amusement park full of giant cotton candies. Everything was pink and fluffy and glittery ( And I was the happiest girl alive). So, I decided to make my dream come true, of course with the help of my manager - my one of a kind grandma. She is the best when it comes to finding the perfect location, making calls and arranging everything from home. I am so lucky to have her.
You probably know that I love staying comfortable and that I don't have problem with wearing sneakers, with everything. I kind of enjoy braking the fashion rules lately.
I am Instagram (Social network where food and drinks meet each other, become friends and sometimes hook up) obsessed, I even have a new word in my dictionary, it is instagrammable. Everything that is instagram worthy is Instagrammable. My friends already know that they can't drink their coffee, before I take a photo. I would be so happy if you follow me @fabulousisfreedom
I hope you enjoy


Понекогаш најдобрите идеи ми доаѓаат во сон. Сонував дека сум во луна парк со огромни шеќерни волни насекаде. Се беше розево и светкаво, а јас бев најсреќното девојче на светот. Па, решив да си го остварам сонот, со помошта на мојот менаџер - мојата супер бабичка. Таа е најдобра, кога станува збор за наоѓање на локација, јавување по роднини и пријатели и организирање на цела фотосесија, седејќи дома се разбира. Многу сум среќна што ја имам.

Веројатно веќе знаете дека ја обожувам удобноста и немам проблем со комбинирање на патики со фустани, тренч мантил, капут и било што друго, што треба да се носи со високи потпетици. Мислам дека непочитувањето на така наречените модни правила ми е многу интересно во последно време.
Опседната сум со инстаграм ( социјална мрежа каде што се среќаваат храната и пријалоците, стануваат пријатели, а понекогаш и завршуваат заедно). Дури имам и нов збор во мојот речник,  instagrammable. Се што може да се најде на инстаграм е  Instagrammable. Моите пријатели веќе знаат дека не можат да го пијат кафето, пред да сликнам. Ќе бидам многу среќна доколку ме заследите @fabulousisfreedom
Се надевам ќе уживатеT-shirt - Zara | Dress - H&M | Watch - Parfois | Sunglasses - Vintage | Sneakers - Nike |  Viktor & Rolf Flowerbomb Perfume - Еликсир ексклузив парфимерии

Love, Marija

2 comments

  1. Прекрасни слики
    xx
    https://theonethattravels.wordpress.com/

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete

© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.