Sunday, March 20, 2016

Birthday


Hello, hello “If you really want something you don’t stop for anyone or anything until you get it” – my motto in life. When we were shooting with Captured by Klisarova for the post Wednesday thoughts I said that I had to celebrate my birthday on that rooftop. Everyone thought that my idea was silly, but I decided to prove them wrong. I organized everything with the help of my closest friends and it happened. My 18th birthday party was a rooftop brunch with DIY decorations. I was so happy that I was surrounded with the people I love, on a sunny day on the cutest rooftop ever. For me, birthdays are all about cupcakes and unforgettable moments. I will never forget this day for sure and I hope you enjoy the photos.

Здраво, здраво “Ако нешто навистина сакате, нема да застанете за ништо, пред да го добиете“ - Моето мото во животот. Кога се фотографирав cо Captured by Klisarova, за постот Wednesday thoughts реков дека мора да го прославам роденденот на тој кров. Сите мислеа дека идеата не е баш остварлива, но им докажав дека не се во право. Организирав се со помошта на моите најдобри пријателки и роденденот се случи. Мојот 18 роденден беше забава на кров со DIY декорации. Бев многу среќна, затоа што денот беше сончев, јас го славев роденденот на најслаткото место на светот, опкружена со луѓето кои ги сакам. За мене, родендените се за капкејкс и незаборавни моменти. Сигурна сум дека уште долго ќе ракажувам за роденденов и ќе ми остане во прекрасно сеќавање. Се надевам ќе уживате


Thursday, March 10, 2016

Cotton candy dreamSometimes, the best ideas come in my dreams and I dreamed about an amusement park full of giant cotton candies. Everything was pink and fluffy and glittery ( And I was the happiest girl alive). So, I decided to make my dream come true, of course with the help of my manager - my one of a kind grandma. She is the best when it comes to finding the perfect location, making calls and arranging everything from home. I am so lucky to have her.
You probably know that I love staying comfortable and that I don't have problem with wearing sneakers, with everything. I kind of enjoy braking the fashion rules lately.
I am Instagram (Social network where food and drinks meet each other, become friends and sometimes hook up) obsessed, I even have a new word in my dictionary, it is instagrammable. Everything that is instagram worthy is Instagrammable. My friends already know that they can't drink their coffee, before I take a photo. I would be so happy if you follow me @fabulousisfreedom
I hope you enjoy


Понекогаш најдобрите идеи ми доаѓаат во сон. Сонував дека сум во луна парк со огромни шеќерни волни насекаде. Се беше розево и светкаво, а јас бев најсреќното девојче на светот. Па, решив да си го остварам сонот, со помошта на мојот менаџер - мојата супер бабичка. Таа е најдобра, кога станува збор за наоѓање на локација, јавување по роднини и пријатели и организирање на цела фотосесија, седејќи дома се разбира. Многу сум среќна што ја имам.

Веројатно веќе знаете дека ја обожувам удобноста и немам проблем со комбинирање на патики со фустани, тренч мантил, капут и било што друго, што треба да се носи со високи потпетици. Мислам дека непочитувањето на така наречените модни правила ми е многу интересно во последно време.
Опседната сум со инстаграм ( социјална мрежа каде што се среќаваат храната и пријалоците, стануваат пријатели, а понекогаш и завршуваат заедно). Дури имам и нов збор во мојот речник,  instagrammable. Се што може да се најде на инстаграм е  Instagrammable. Моите пријатели веќе знаат дека не можат да го пијат кафето, пред да сликнам. Ќе бидам многу среќна доколку ме заследите @fabulousisfreedom
Се надевам ќе уживатеT-shirt - Zara | Dress - H&M | Watch - Parfois | Sunglasses - Vintage | Sneakers - Nike |  Viktor & Rolf Flowerbomb Perfume - Еликсир ексклузив парфимерии

Love, Marija
© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.