Tuesday, December 29, 2015

Think Pink


The last post for 2015 is here. It has been a crazy year, full of adventures, traveling, new projects and amazing friends, I know that it sounds cliché. I learned that I have to work hard in order to get what I want. I finally understood what Blair Waldorf was trying to explain with "Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen". I started taking my blog seriously. Nothing happens overnight, so I dream big and don’t give up. 
Think - House of furniture was the perfect place for the last post of 2015. Think is not a shop for furniture, it is a house, they are passionate about design and their products are made of life, for life. 
I wore my Massimo Dutti blazer, a soft H&M turtleneck and skinny jeans for a relaxed weekend look. I am also sharing my new years resolutions
1. Try, try, try
2.Dream big
3. Chase adventure
4. Stay weird
5. Enjoy the little things 
Hope you have an amazing 2016. Captured by Klisarova

Последниот пост за 2015 е тука. Одлична година е зад мене, полна со авантури, патувања, нови проекти и прекрасни пријатели. Знам дека е клише, ама... Научив дека морам напорно да работам за да го добијам она што го сакам. Конечно разбрав што Блер Волдорф пробуваше да објасни со "Destiny is for losers. It's just a stupid excuse to wait for things to happen instead of making them happen". Почнав сериозно да гледам на мојот блог. Ништо не се случува преку ноќ, па затоа ќе продолжам да сонувам и никогаш нема да се откажам.
Think - House of furniture беше перфектното место за последниот пост за 2015. Think не е продавница за мебел, туку е куќа за мебел. Нивните производи се направени од живот, за живот.
Го носев моето Massimo Dutti сако, меката H&M ролка и тесни фармерки за рекласиран викенд изглед. 
Се надевам ќе имате прекрасна 2016


Blazer - Massimo Dutti | Jeans - Bershka | Scarf - Vintage | Necklace - Promode |
 Turtleneck Sweater - H&M | Socks - Koton | Oxford shoes - Local Store| Hat - ASOS |

Love, Marija

Sunday, December 13, 2015

Christmas time


It's the most beautiful time of the year, lights fill the streets spreading so much cheer.
Last year I organized an action for charity in my school and I was so happy that I made someone happy. I will never forget that day. They say that Christmas isn't a season, it's a feeling. In this post you can see how excited I am for the holidays. With my ugly Christmas sweater I am ready for some hot chocolate and some of the classic holiday movies like "Home Alone", "Elf", "The Polar Express" and "Miracle of 34th St".
I realized that every new post is a whole new story and I love brainstorming, writing and shooting. I have the passion to learn and grow. Amazing things can happen when you truly love what you are doing.
This weekend a girl that I don't know came up and told me she loved my blog. She made my day, oh my year actually. I can't describe how happy I was when I heard that.
I am not in the finals of the blogger challenge, so vote for Sara Simplified HERE, because she deserves to be the face of Fossil for Macedonia.
I am working on a lot of new projects and I can't wait to share more.
Captured by Klisarova

Најубавиот период од годината, кога светулките го преплавуваат градот. Минатата година организирав хуманитарна акција во моето училиште, во која собиравме храна и облека за децата од „Дневен центар за деца од улица“. Бев многу среќна што направив некој среќен и никогаш нема да го заборавам денот кој го поминавме во дружење со дечињата.
Во овој пост можете да видите колку сум возбудена за празниците кои следат. Со мојот  ugly Christmas sweater сум спремна за топло чоколадо и класичните божиќни филмови како  "Home Alone", "Elf", "The Polar Express" and "Miracle of 34th St".
Секој нов пост, е посебна приказна, а јас уживам во brainstorming, пишување и фотографирање. Имам желба да научам и да се подобрам. Прекрасни нешта можат да се случат кога го сакаш она што го работиш.
Овој викенд ми пријде девојка која што не ја знам и ми кажа дека е најголемиот фан на мојот блог. Не само што ми го разубави денот, ми ја разубави и годината. Не можам да ви објаснам колку бев среќна кога го слушнав тоа.
Не сум во финалето на блогерскиот предизвик, гласајте за Sara Simplified ТУКА, бидејќи е прекрасна и заслужува да е заштитно лице на Fossil за Македонија.
Работам на многу нови проекти и едвај чекам да споделам повеќе.


                              Watch - My Time | Jeans - Bershka | Boots - Alpina

Sunday, December 6, 2015

Moments


In this post I'm celebrating. I'm celebrating the quality time spent with my best friends and the little precious moments that life gives me. I always get excited about stargazing, wearing PJ's all day, camping, hot chocolate on a cold winter day, the sunsets, hugs, fuzzy and cozy blankets...
Yesterday was a perfect day, in Struga ( my favorite place in the world).
Blogger friends mean a lot to me, we motivate and help each other. This post looks like this thanks to my fellow blogger Azize and Foto Studio Flash.
I wrote my first article on Stipka, it's about backpacks. As you can see, I'm wearing my backpack everywhere with me.
Round No.4 (semi - final) of the blogger challenge organized by My time and Skopje Casual. 4 bloggers left and only one can be the face of Fossil for Macedonia. Vote for me HERE.
Hope you enjoy

Во овој пост прославувам.. Прославувам за прекрасното време поминато со најдобрите пријатели и малите скапоцени моменти кои ми ги дава животот.
Секогаш им се радувам на ѕвездите, на ден поминат во пижами, кампувања, топло чоколадо во ладните зимски денови, зајдисонцата, гушкањето, меките и топли ќебенца...
Вчерашниот ден беше перфектен, поминат во Струга (омиленото место на светот).
Колешките блогерки многу ми значат, меѓусебно се мотивираме и си помагаме. Овој пост изгледа вака благодарение на мојата блогер другарка Азизе и Foto Studio Flash.
Ја напишав мојата прва статија на Штипка, за ранците како омилен моден додаток на девојките. Како што можете да видите, го носам мојот ранец насекаде со мене.
Нов четврти круг (полуфинале) на блогерскиот предизвик организиран од My time и Skopje Casual. 4 блогерки се останати, а само една може да биде заштитно лице на Fossil за Македонија. Гласајте за мене ТУКА.
Се надевам ќе уживате
Watch - My Time | Jeans - Forever21 | Shirt - Tally Weijl | Cape - Todor | Boots - Alpina | Backpack - Accessorize |

Love, Marija
© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.