Sunday, June 14, 2015

The voice of Fashion - Paratissima


Hello, hello
Summer is officially here & I enjoy every second of it. I was part of "The voice of fashion" Workshop (аt "Paratissima" - an International Contemporary Art Fair devoted to the support and promotion of culture, art and creative industries) leaded by Tea Mitrovska also known as My cup of Tea. I had a great time and I really enjoyed the discussions, on many fashion related topics. I love meeting new people that share the same interests as me. This is my outfit from the last day.
Hope you enjoy this post

Здраво, здраво
Летото за мене е официјално почнато и уживам во секоја секунда. Бев дел од работилницата „Гласот на модата“ ( на "Паратисима" - интернационален саем на уметност посветен на поддршка и промоција на културата, уметноста и креативните индустрии) водена од Теа Митровска исто така позната како My cup of Tea. Прекрасно си поминав и навистина уживав во различните дискусии поврзани со модата. Обожавам да запознавам нови луѓе кои имаат исти интереси со мене. Ова е она што го носев на последниот ден. 
Победник на дарувањето е Стефанија Бетоска, коментар број 26 од вкупно 35 коментари кои ги исполнија условите. И честитаме и се надеваме дека со задоволство ќе ги носи обетките изработени од Sim's world. На сите пријавени им благодариме за учеството.
Се надевам дека ќе уживате во постот
                         Shoes - Deichmann | Skirt - Vintage |  Bag - Vintage | Top - Orsay | 


Love, Marija

Sunday, June 7, 2015

Summer is in the air


 This week I collaborated with Simona from Sim's World and Biljana Klisarova. They are both creative and young so I enjoyed working with them.
I paired the glamorous earrings made by Sim's World with my favorite vintage skirt and vintage bag. You probably know that I love borrowing things from my mum's closet.
Biljana chose the location for shooting, the old bazaar. She took these amazing photos and we had a fun afternoon with Elena from Shy but Secretly fab. You can check out her work HERE
I have to tell you what is coming next, I am going to a summer camp and if you need outfit inspirations, or how to pack posts, you should come back on www.fabulousisfreedom.com or follow me on Instagram @marijalovesbieber.
Also I will be giving away the earrings by Sim's Word, but it is a giveaway just for Macedonia.
Hope you enjoy

Оваа недела соработував со Симона од Sim's World и Билјана Клисарова. И двете се креативни и млади, па уживав работејќи со нив.
Ги комбинирав гламурозните обетки од Sim's World со моето омилено vintage здолниште и vintage чанта. Веројатно знаете дека обожувам да позајмувам облека од плакарот на мојата мајка.
Билјана ја одбра локацијата за сликање, старата Скопска Чаршија. Таа ги направи прекраските фотографии и имавме забавно попладне заедно со Елена од Shy but Secretly fab. Погледнете ги останатите нејзини фотографии ТУКА
Морам да ви откријам што е следно, ќе одам на летен камп, па доколку ви треба outfit инспирација или помош околу пакувањето, треба повторно го посетите www.fabulousisfreedom.com  или да ме заследите на Инстаграм @marijalovesbieber

За прв пат на мојот блог, giveaway!!! Заедно со Sim's World ги даруваме овие прекрасни обетки. Дарувањето е отворено до 14.06.2015 кога ќе биде објавен и победникот.
Доколку сакате да учествувате ова е се што треба да направите:
1. Like на Fabulous is Freedom на facebook
2. Like на Sim's World на facebook
3. Коментар на овој пост со ваше име и презиме и email адреса
Се надевам ќе уживате и среќно !Skirt - Vintage | Top - Local Store | Bag - Vintage | Earrings - Sim's World | Sunglasses - New Yorker | Flats - Alpina

Love, Marija
© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.