Wednesday, April 29, 2015

Fabulous is Freedom & Enchalon


Hello, hello
If you follow my blog, you probably know that Struga is my favorite town in the world. I always go there to charge my batteries and to be with my closest friends. And just before I head off to Struga, it is my pleasure to post, my first collaboration with the Macedonian fashion designer Irina Tosheva. Her collection Enchalon was inspired by the little town called Struga and the Ohrid lake. You can check out my post for her show on Fashion Weekend Skopje SS15 HERE.
This outfit is something I would wear on the hot summer days in Struga. It will go perfect with tanned skin, beachy hair, for long summer days and party nights. I just can't wait for summer.
You can now shop online from Irina's new website www.irinatosheva.com where you can also find this asymmetric shirt.
Hope you enjoy

Здраво, здраво
Доколку го следите мојот блог, веројатно знаете дека Струга е мојот омилен град во светот. Секогаш одам таму да ги наполнам батериите и да го поминам времето со најблиските пријатели. А, пред да заминам за Струга, задоволство ми е што ја објавувам мојата прва соработка со македонската модна дизајнерка Ирина Тошева. Нејзината колекција Енхалон беше инспирирана од малото градче Струга и Охридското езеро. Видете го мојот пост за ревијата на  Fashion Weekend Skopje SS15 ТУКА.
Ова е нешто што  би го носела на топлите летни денови во Струга. Нешто перфектно за долгите сончеви денови, но и ноќите поминати во забава. Едвај го чекам летото.
Исто така од сега можете да купувате онлајн од новиот вебсајт на Ирина www.irinatosheva.com каде што можете да ја најдете и оваа асиметрична кошула.
Се надевам ќе уживате 

Asymmetric shirt - Irina Tosheva | Pants - Vintage | Flats - H&M | Coat - Vintage |

Love, Marija

Sunday, April 26, 2015

AVON make-up tutorial & Beauty Workshop


Здраво, здраво :)
Овој пост ќе биде малку поразличен од вообичаено, бидејќи фокусот ќе биде на декоративната козметика на АВОН.
Бев избрана, заедно со уште 4 блогерки од Македонија, да креирам make-up tutorial со декоративната козметика на АВОН, на одредена тема. Мојата тема беше „Последните трендови во шминкањето“ и заедно со Make up Tamara го креиравме изгледот кој можете да го видите во видеото подолу. Ова е мое прво вакво искуство, се надевам ќе ви се допадне туторијалот.
Исто така имав можост да присуствувам на  првата работилница за убавина на АВОН каде стилистките и мејкап артиститките Цаци Паковска и Магдалена Медичи ги споделија своите тајни и трикови во шминкањето пред 40-тина учесници во „Нано бар“ во Скопје.
Ќе можете да го видите она што го носев на работилницата, дневна, удобна комбинација надополнета со шминката на Make up Tamara.
Прекрасно искуство и дружење со блогерките, се надевам дека ќе ви се допадне видеото и дека ќе следуваат уште многу слични соработки.

Hello, hello :)
In collaboration with AVON & Make up Tamara I made this Make-up tutorial.
Also I'm sharing the outfit that I wore on the frist AVON Beauty Workshop in Macedonia. It was an amazing experience and I am looking forward to new collaborations.


                          Inside the B World | Sara De Mode | Shy but secretly fab | Ilina designs | Sim's  World | Aestheticsillustrated
Denim jacket - H&M | Pants - Massimo Dutti | Bag - Local Store |Shirt - H&M | Flats - Local store |
Sunglasses - New Yorker

Love, Marija

Sunday, April 19, 2015

Carpe Denim


Hello, hello :)
I just couldn't wait to make a new post with this t-shirt by one of my favorite bloggers Jovana Zuka in collaboration with Fashion Group Macedonia. Her collection Jeansomania was amazing.
I just love overalls, they are so comfortable, and trendy. What else do you need?
This day was perfect, sunny weather, coffee with my fellow blogger Elena, excursion stories & shooting for this post.
About the project that I mentioned in my last post, I am collaborating with Avon, soon the make-up tutorial that I made with Make up Tamara will be out. Stay updated.
Have a nice week.


Здраво, здраво :)
Едвај чекав да направам пост со оваа маичка од прекрасната колекција Jeansomania, на една од моите омилени македонски блогерки Јована Зука, во соработка со Fashion Group Macedonia.
Мојата нова љубов е овој комбинезон, толку е удобен, а во исто време тренди. Што друго ми треба?
Овој ден беше перфектен, сончево време, дружење со колешката блогерка Елена, приказни од екскурзија & фотографирање за овој пост.
За проектот кој го спомнав во претходниот пост, соработувам со Авон, наскоро make-up туторијалот кој го направив со Make up Tamara ќе биде објавен.
Имајте убава недела.


T-shirt - Jeansomania | Overalls - Pimkie | Sneakers - Nike | Sweater - Mango | Watch - Parfois | Necklace - Parfois | Sunglasses - Local Store|

Love, Marija

Sunday, April 12, 2015

Fashion Weekend Skopje SS15 - Outfits & Makeup


Hello, hello
Fashion Weekend Skopje, went by very fast. As, you probably know I only cover the shows, that I would personally wear. Irina Tosheva's Enhalon was my favorite show this season, you can check it out in my previous post HERE. This season of FWSK started with a masquerade party, so I am sharing my costume too.
I've met wonderful people through blogging. I really think we can all inspire each other with what we do.
I loved Jovana Zuka's t-shirt collection in collaboration with Fashion Group Macedonia. Expect a new post with my new cool t-shirt from Jeansomania.
My makeup for Fashion Weekend Skopje SS15 was by Make up Tamara.
Hope you are all having a great Easter! I am spending most of the days with my closest friends and family and food. FOOD, lots of food! It was fun and I'm ready for a new busy week filled with fun projects! I can't wait to share that on my blog.
Photo credit: Foto Studio FLASH & Skopje Casual

Здраво, здраво
Fashion Weekend Skopje, помина многу брзо. Мислам дека веројатно знаете, пишувам само за оние ревии кои лично би ги носела. Ревијата на Ирина Тошева, Енхалон беше мојата омилена сезонава, погледнете го мојот предходен пост ТУКА. Оваа сезона на FWSK започна со маскембал, па ќе ја видите и мојата маска на фотографиите подолу.
Запознав прекрасни луѓе со блогирањето. Навистина мислам дека треба да се инспирираме меѓусебно.
Ја обожавав колекцијата на маички на македонската блогерка Јована Зука во соработка со Fashion Group Macedonia. Очекувајте нов пост со мојата нова кул маичка од Џинсоманија.
За мојата шминка е заслужна Make up Tamara.
Се надевам дека имате убав Велигден! Јас ги поминувам деновите со моите најблиски пријатели, семејството и храна. ХРАНА, многу храна! Беше забавно и сум спремна за напорна недела со забавни проекти. Едвај чекам да го споделам тоа на блогот.
Photo credit: Foto Studio FLASH & Skopje Casual

                                               

             Denim jacket- H&M | Skirt - Local Store | Sneakers - Converse |Brooch  - Sim's World |


                                                                       My costume

                      Aleksandrina Vezilka | Fashion and Makeup | Fabulous is freedom | Sim's World
                               Dress - H&M | Necklace - Bershka | Heels - H&M | Coat - Local store|   Dress - Forever 21| Shirt - Tally Wejil | Sweater - Stradivarius | Boots - H&M | Watch - Parfois


Love, Marija
© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.