Sunday, December 28, 2014

Baby, it's cold outside


Hello, hello :))
This post is the last one for 2014 and I still can't believe that this year is ending in 3 days. It has been the best year of my life, I know it sounds cliché but it really was. I did things that were on my bucket list for a long time, first of all I started this blog, I had many adventures with my friends, amazing summer, I made new friendships. I am so grateful for what has happened to me this year and I am looking forward to the new 2015.
For this post, I am wearing this comfy oversized sweater that keeps me warm on this cold weather with pearls and parka.
I hope you enjoy and have a Merry Christmas and a Happy New Year.

Здраво, здраво :))
Овој пост е последен за 2014, а јас сеуште неможам да поверувам дека оваа година се завршува за 3 дена. Ова беше најдобрата година од мојот живот, знам дека е клише но навистина е така. Направив многу работи кои долго време ми беа на bucket list, прво го отворив овој блог, имав многу авантури со моите пријатели, прекрасно лето, направив многу нови пријателства. Многу сум благодарна за се што ми се случи оваа година и и се радувам на новата 2015.
Во овој пост, го носам овој комфорен џемпер кој ме топли на ова ладно време со бисери и парка.
Се надевам ќе уживате и имајте убави Божиќни празници и среќна нова година.


 

 


Sweater - Massimo Dutti
Jeans - Bershka
Boots - Alpina
Parka - H&M
Necklace - Parfois
Sunglasses - New Yorker


Love, Marija

Sunday, December 21, 2014

Pretty in pink


I am a girly girl and my favorite color is pink :)) So simple.
The weather this weekend was sunny, perfect for taking photos for a new blog post. After a whole week full of studying and tests, finally I had a little time for myself and the things that I enjoy doing. But also, I am proud of my good grades and I am ready for the holidays. This outfit is something that I wear for a casual night out with my friends, or a brunch with my family.
Have a nice week and enjoy the holidays :))

Јас сум girly и мојата омилена боја е розевата :)) Толку едноставно.
Времето овој викенд беше сончево, перфектно за фотографирање за нов блог пост. По цела напорна недела со учење и тестови, конечно имав малку време за себе и за работите во кои уживам. Но исто така, сум горда на моите одлични оценки и сум спремна за празниците. Овој outfit обично го носам за лежерна ноќ со моите пријатели, или за brunch со моето семејство.
Имајте убава недела и уживајте во празниците :))Sweater - H&M
Shirt - Vintage
Necklace - Accessorize
Jeans - Mango


Love, Marija

Sunday, December 14, 2014

Sunday look


Hello, hello
Today I'm posting my outfit for a casual Sunday. Something that I like to wear when I have a lot of work to do or when I just go for a walk around the city with my friends. Last weekend I had an amazing time with my friend Anastasija & she took the photos - Thanks :))
So, it's getting colder and I have to admit that I don't really like the cold weather, but I really enjoy layering . You can wear a shirt under a sweater, be warm and still look stylish. Amazing right?
Also, I wanted to share that I'm really excited about the holiday season, I love decorating, so maybe I will make a post for DIY decorations.
Hope you enjoy this post :))

Здраво, здраво
Денес го постирам мојот outfit за лежерна недела. Нешто што сакам да го носам кога имам многу нешта да завршам или кога одам на прошетка низ градот со моите пријтели. Минатиот викенд си поминав прекрасно со мојата другарка Анастасија & таа ги направи овие фотографии - благодарам :))
Па, станува се поладно и морам да признаам дека не го сакам ладното време многу многу, но уживам во слоевидното облекување. Може да облечете кошула под џемпер, да се стоплите и сепак да изгледате одлично.
Исто така, сакав да споделам дека сум многу возбудена за празничната сезона, многу сакам да го декорирам домот, па можеби и ќе направам пост за DIY декорации.
Се надевам ќе уживате :))


 

 

 
  

 

Coat - Pimkie
Jeans - Mango
Sweater - H&M
Shirt - Tommy Hilfiger 
Boots - Alpina
Sunglasses - New Yorker
Necklace - Koton
Backpack -Hermes


Love, Marija


Tuesday, December 9, 2014

Parka & Stripes


Hello, hello :))
This Sunday my outfit is simple, oh no it's not Sunday and I'm 2 days late. I am really sorry and it won't happen again, I promise. Parka & Stripes just like the title. Paired with my favorite white converse sneakers and а cute backpack for a coffee with a blogger. I had a lovely time with Elena from ShybutSecretlyFab  a dear friend of mine and fashion blogger.
We also took some photos for our blogs and I hope you will enjoy this post.

Здраво, здраво :))
Оваа недела мојот outfit е едноставен, о не, не е недела и јас доцнам 2 дена. Навистина ми е жал и нема да се повтори, ветувам. Парка и риги, исто како насловот. Комбинирани со моите омилени бели старки и сладок ранец за на шетање со блогерка. Прекрасно си поминавме со Елена од ShybutSecretlyFab моја драга другарка и моден блогер.
Исто така се фотографиравме за нашите блогови и се надевам ќе уживате во овој пост.


Parka - H&M
Top - Gant
Backpack - Accessorize
Sneakers - Converse
Skirt - Local store

Love, Marija
© Fabulous is freedom. Made with love by The Dutch Lady Designs.